Trattismorötter

Servera trattismorötterna varma som tillbehör till någon av höstens vilda rätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l trattkantareller
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kg morötter
  • 1,5 dl marsalavin
  • 50 g skinka - rökt
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 3 msk bladpersilja - grovt hackad

Gör så här

  1. Rensa svampen, lägg den i en stekpanna och låt vätskan koka bort. Fräs svampen i olja på svag värme ca 15 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

  2. Skala och skär morötterna i stavar. Sjud dem i marsalavinet på svag värme tills de börjar mjukna. Skär skinkan i tunna strimlor. Tillsätt skinka, vitlök, persilja och svamp. Låt allt sjuda ca 5 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!