Tranbärsketchup

Tranbär är mycket större än lingon men har snarlik smak. Får du inte tag på tranbär, färska eller frysta, kan lingon användas. Ketchupen blir bara godare om den får stå till sig någon dag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g tranbär - eller lingon
  • 12 ättiksprit
  • 500 g strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar - nymald

Dekorering

  • tranbär - några hela

Gör så här

  1. Koka upp tranbär, ättika och socker i en kastrull. Skumma ev och låt koka ca 30 min utan lock. Rör om någon gång under tiden.

  2. Passera massan genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna och förvara i en burk i kylen.

  3. Servering: Häll upp ketchupen i en skål och dekorera med hela tranbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!