Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika
Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika är ett gott alternativ till den vanliga julskinkan. Kalkonskinkan finns t ex av märket Ingelsta kalkon och säljs i vanliga matbutiker.
Ingredienser
- 1,5 kg julskinka - av kalkon
Glaze
- 1 pkt tranbär - frysta (225 g)
- 1 tsk kryddpeppar - hwl
- 1,5 dl lönnsirap
- 1,5 dl rårössocker
- 2 kanelstänger
- 2 dl vatten
Tillbehör
- kryddnejlikor
Gör så här
-
Glaze: Stöt kryddpepparn i en mortel. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka ca 30 min tills det blivit simmigt. Mixa glazen med mixerstav. Låt svalna.
-
Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet, skär bort eventuellt fett och torka av skinkan. Tryck i nejlikor i ett fint rutnät. Pensla den runtom med glaze.
-
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och griljera mitt i ugnen ca 30 min.
-
Låt skinkan svalna något innan den skärs i skivor.