Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika

Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika är ett gott alternativ till den vanliga julskinkan. Kalkonskinkan finns t ex av märket Ingelsta kalkon och säljs i vanliga matbutiker.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 kg julskinka - av kalkon

Glaze

  • 1 pkt tranbär - frysta (225 g)
  • 1 tsk kryddpeppar - hwl
  • 1,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl rårössocker
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl vatten

Tillbehör

  • kryddnejlikor

Gör så här

  1. Glaze: Stöt kryddpepparn i en mortel. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka ca 30 min tills det blivit simmigt. Mixa glazen med mixerstav. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet, skär bort eventuellt fett och torka av skinkan. Tryck i nejlikor i ett fint rutnät. Pensla den runtom med glaze.

  3. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och griljera mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Låt skinkan svalna något innan den skärs i skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!