Tranbärsbräserad kyckling med lättkokta rotfrukter

Tranbärsjuicen ger syra och fruktighet till den smala grytan, men kan ersättas med lingondricka om den är lättare att finna. Ät gärna en frukt efteråt som dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl tranbärsjuice
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 250 g kycklinglårfiléer
  • 4 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 80 g rotselleribit
  • 50 g purjolök
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • 300 g potatis - pressad

Gör så här

  1. Koka upp tranbärsjuicen med buljongtärningen i en kastrull eller traktörpanna.

  2. Skär bort synligt fett från kycklinglåren. Salta och peppra på insidan och fäst med tandpetare. Sjud kycklingen under lock ca 10 min.

  3. Skala och tärna rotfrukterna i små tärningar. Strimla purjolöken.

  4. Ta upp kycklingen och håll den varm under folie. Lägg i rotfrukter och lök i buljongen och sjud ca 10 min, tills tärningarna känns mjuka.

  5. Blanda majstärkelse och vatten och red såsen. Ta bort tandpetarna och lägg i kycklinglåren och smaka av med peppar och salt. Garnera med hackad persilja. Servera med pressad potatis. Ca 385 kcal per portion, varav 3 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!