Träkolsgrillad Pork T-bone

Maffiga stekar med het kryddning möter söta persikor och syrlig lime. Mums!

1 timme

1. Salsa: Kärna ur och skär persikorna i bitar. Ansa och finstrimla salladslöken. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda ihop persika, salladslök, limesaft och chipotlesås. Ställ salsan kallt fram till servering. Smaksätt med salt när salsan ska serveras, annars drar saltet ut vätskan ur frukten.
2. Skär bort ytligt fett på köttet, annars kommer fettet att brinna i grillen. Blanda ihop kryddor och salt. Pensla köttet med olja på båda sidor och krydda  med kryddblandningen.
3. Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd. Se till att glödbädden täcker en yta stor nog för köttet, men lämna en yta som är fri från glöd. Grilla köttet över glöden 3–4 min på varje sida. Är det riktigt tjocka bitar kan du även ställa kotletterna på högkant ca 2 min.
4. Lägg köttet över den glödfria ytan och stäng locket, spjällen ska vara öppna i bottnen och på locket. Grilla ytterligare 4–5 min, tills köttets innertemperatur är 64°. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt vila ca 5 min, tills innertemperaturen höjts till 68°–69°.
5. Bönor: Häll bönorna med sitt spad i en kastrull och tillsätt barbecuesåsen. Låt puttra utan lock 15–20 min. Rör då och då. Krydda med oregano.
6. Servera köttet med salsan och bönsåsen.

Recept från