Trädgårdssoppa

En härlig skördesoppa som är godast nylagad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (ca 400 g)
  • 200 g broccoli
  • 4 morötter - mindre, (ca 200 g)
  • 1 purjolök - (ca 100 g)
  • 1 fänkål - (ca 150 g)
  • 1 l vatten
  • 0,5 dl grönsaksbuljong - koncentrerad
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och skölj grönsakerna. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Skär morötter, purjo och fänkål i mindre bitar.

  2. Koka upp vatten och buljong. Lägg först i morötter, fänkål, blomkål och broccoli. Låt koka i ca 3 minuter. Tillsätt purjolök och persilja och koka ytterligare 2 minuter. Prova med sticka. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!