00000

En enkel dessert lagad med kärlek och trädgårdens bär.

För 4 pers

Ingredienser

Trädgårdsmums

300 g väl mogna krusbär
250 g svarta vinbär
2 gelatinblad
3 äggulor
1 dl florsocker
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt

Garnering

bär, t ex röda vinbär, hallon och blåbär

20 min + 2 timmar i kylen

1. Passera bären genom en sil. Mät till ca 3 dl bärpuré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

2. Vispa äggulor, flor-, strö- och och vaniljsocker. Vispa grädden luftigt. Blanda bärpurén med äggsmeten och vänd i grädde och yoghurt.

3. Värm lite av smeten i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Häll blandningen i resten av smeten.

4. Häll moussen i dessertkoppar och ställ dem i kylen ca 2 timmar. Garnera med färska bär.