00000

Välj gärna en smakrik olivolja. Skiva helst fänkålen på mandolin så det blir riktigt tunna skivor.

För 6 personer på buffé

Ingredienser

Trädgårdens tomater med buffelmozzarella, fänkål, salladslök och basilika

500 g tomater, gärna blandade
250 g buffelmozzarella
1/2 fänkålsstånd (à 250 g)
2 salladslökar
6 kvistar basilika, gärna olika sorter
2 tsk flingsalt
1/2 dl olivolja

10 min

Tomater med buffelmozzarella, fänkål, salladslök och basilika – gör så här:

  1. Skiva tomaterna. Riv mozzarellan i mindre bitar. Ansa och skiva fänkål och salladslök tunt. Repa basilikan.
  2. Lägg tomaterna på ett fat. Lägg på mozzarella, fänkål, salladslök och basilika. Strö på flingsalt och ringla över olja.

 

Köpa mandolin? Här är vår favorit
mandolin

Mandoliner kommer i alla former och färger. Många tar stor plats och ska byggas ihop innan du ens kan börja skiva din gurka. Alla sådana går bort. Den här mandolinen från Kyocera med keramisk egg är helt fantastisk! Tack vare att den är så smidig kommer den också fram väldigt ofta. Enda tillbehöret – en plastgrunka att hålla grönsakerna med – är helt nödvändig för att du ska ha fingertopparna kvar. Läs mer och köp här.