40 minuter
Tournedos med asiatisk sallad och jordnötsdressing – gör så här:
- Lägg köttet i rumstemperatur ca 30 min före tillagningen.
- Jordnötssås: Skala och finhacka vitlök ock lök. Fräs löken på medelvärme tillsammans med chiliflakes och olja tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 5 min.
- Tillsätt kokosmjölk, vatten och nötter och koka ca 2 min. Mixa slätt i mixerkanna eller med mixerstav. Krydda med citronsaft och salt.
- Skala morötterna. Strimla dem och gurkan tunt med potatisskalare. Skär strimlorna i långa, smala remsor. Skär pak choien i tunna strimlor på längden.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skär oxfilén i fyra jämnstora bitar. Bind gärna upp med steksnöre så att de håller formen. Stek köttet i smör och olja tillsammans med grovkrossad vitlöksklyfta till 55° innertemperatur för rosa kött. Ös det 2–3 gånger under tiden. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila ca 5 min före servering.
- Blanda nudlarna med de strimlade grönsakerna, citronsaft och olja. Lägg lite sås i botten på tallriken. Lägg på nudlarna, köttet och garnera med koriander och mynta. Servera extra sås till och eventuellt lite extra lime eller citron.