55555

Tostadas med sesamstekt tonfisk och mangosalsa är små tacos som passar bra som tilltugg eller förrätt.

För 4 personer som förrätt:

Ingredienser

8 minitortillabröd, (hemgjorda eller köpta)
200 g tonfisk, färsk
2 tsk sesamfrön, svarta eller vita
2 tsk rosépeppar
1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1 msk sesamolja

Picklad rödlök:

2 rödlökar
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 lagerblad
10 svartpepparkorn

Mangosalsa:

1 mango, mogen
1 rödlök, liten
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 kruka koriander
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Tillbehör:

srirachamajonnäs

1 timme

Tostadas med sesamstekt tonfisk och mangosalsa – gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken. Koka upp vinäger, socker och vatten med lagerblad och pepparkorn i en vid kastrull tills sockret lösts upp. Lägg i löken och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.
  2. Mangosalsa: Skala och kärna ur mangon. Hacka fruktköttet. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda mango, lök, chili och koriander. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd tonfisken i sesamfrön, rosépeppar, salt och svartpeppar. Stek fisken hastigt på båda sidor i sesamolja ca 2 min på varje sida. Ta upp och låt vila ca 10 min. Skär tonfisken i tunna skivor och dela dem eventuellt tvärs över.
  4. Linda in tortillabröden i aluminiumfolie och värm dem i ugn på 175° ca 5 min. Klicka lite srirachamajonnäs på varje. Lägg på salsa och tonfisk, toppa med picklad lök och koriander. Servera med mer srirachamajonnäs för den som vill.