1 timme
Tostadas med sesamstekt tonfisk och mangosalsa – gör så här:
- Picklad rödlök: Skala och skiva löken. Koka upp vinäger, socker och vatten med lagerblad och pepparkorn i en vid kastrull tills sockret lösts upp. Lägg i löken och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.
- Mangosalsa: Skala och kärna ur mangon. Hacka fruktköttet. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda mango, lök, chili och koriander. Krydda med salt och peppar.
- Vänd tonfisken i sesamfrön, rosépeppar, salt och svartpeppar. Stek fisken hastigt på båda sidor i sesamolja ca 2 min på varje sida. Ta upp och låt vila ca 10 min. Skär tonfisken i tunna skivor och dela dem eventuellt tvärs över.
- Linda in tortillabröden i aluminiumfolie och värm dem i ugn på 175° ca 5 min. Klicka lite srirachamajonnäs på varje. Lägg på salsa och tonfisk, toppa med picklad lök och koriander. Servera med mer srirachamajonnäs för den som vill.