4.84.84.84.84.8

Toscasnäckor är saftiga, luftiga bullar. Gör gärna toscasmeten dagen före så att den hinner stelna ordentligt.

För 20 bullar:

Ingredienser

1,5 dl mjölk
60 g smör
25 g jäst
7 dl vetemjöl, (420 g)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 msk sirap, vit
1 ägg

Mandelfyllning:

125 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker

Toscasmet:

50 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
2 msk glykos
1 dl mandel, flagad

40 minuter + 80 min jäsning + 10 minuter i ugn

Toscasnäckor – gör så här:

  1. Värm mjölk och smör till 37 °. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda mjölet med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Tillsätt sirap och ägg. Arbeta degen ca 15 min för hand eller ca 10 min i maskin. Jäs degen under bakduk ca 40 min.
  2. Mandelfyllning: Skär mandelmassan i mindre bitar. Blanda ihop mandelmassa, smör och vaniljsocker.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 30 x 50 cm. Bred på mandelfyllning och rulla ihop. Skär rullen i ca 2 ½ cm breda bitar. Lägg bullarna i bull­formar ställda på en plåt och låt jäsa övertäckta ca 40 min.
  4. Toscasmet: Koka smör, grädde, socker och glykos till en ljusbrun smet, ca 8 min på medelvärme. Rör om då och då. Blanda i flagad mandel. Låt kallna. Sätt ugnen på 225°.
  5. Bred toscasmet på bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar