Toscamazariner

Recept av Roy Fares på toscamazariner. Karamellig topping möter rostade nötter och mör botten. Lycka!
Roy Fares
Foto: Charlie Drevstam

Toscamazariner

  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 1,5 dl florsocker
  • 175 g smör
  • 1 ägg

Mazarinsmet

  • 250 g mandelmassa
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 3 äggulor

Tosca

  • 75 g mandel - flagad
  • 0,75 dl pistaschnötter - skalade
  • 0,75 dl saltade cashewnötter
  • 0,75 dl makadamianötter
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk glykos - eller honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, florsocker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar, ca 7 cm i diameter.

  2. Mazarinsmet: Blanda mandelmassa och smör, gärna i matberedare. Blanda i ett ägg i taget och sedan äggulorna. Fyll mördegs­­form­arna med smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Höj ugns­värmen till 200°.

  3. Tosca: Blanda mandel och nötter i en bunke. Koka grädde, smör, socker och glykos eller honung i en kastrull under omrörning tills smeten börjar få gyllenbrun färg. Häll smeten över nötterna och blanda om.

  4. Fördela nötsmeten på mazarinerna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna på galler.

    Foto: Charlie Drevstam

Fler recept av Roy Fares:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!