4.34.34.34.34.3

Recept på toscakaka, för många kakan med stort K. En klassisk vinnare som har sin givna plats på kalaset. Toscakakan går bra att frysa.

För 10 bitar:

Ingredienser

125 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 tsk bakpulver
3 msk mjölk

Glasyr:

75 g smör
3 msk strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån

15 minuter + 35 minuter i ugn

Toscakaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ,ett i taget, och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  2. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Låt blandningen sjuda ca 1 minut.
  3. Fördela glasyren över kakan  Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar