3.13.13.13.13.1

Toscabitar är ett beroendeframkallande, knäckigt mandelgodis. Toscabitarna kan förberedas ca 2 veckor före jul och förvaras i en tättslutande burk i kylen.

För 30 bitar:

Ingredienser

0,5 dl strösocker
2 msk honung
0,75 dl vispgrädde
25 g smör
75 g apelsinskal, syltade, hackade
100 g mandel, flagad
125 g choklad, mörk (70 %)

25 minuter + 15 minuter i ugn + tid att stelna

Toscabitar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda socker, honung, grädde och smör
    i en kastrull. Låt koka upp och ­sedan koka på medelvärme
    ca 10 min, tills smeten tjocknat lite och blivit ljust gyllenbrun. Rör med jämna mellanrum.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör i apelsinskal och mandel. Tryck ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm. Jämna till ytan.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills kakan blivit gyllenbrun. Låt svalna och skär sedan i bitar.
  4. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad. Doppa halva kakbitarna i choklad och lägg på en bricka klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen och ­förvara sedan kallt.

    PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

    Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

    Tack! Din mejladress är nu registrerad.

    Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Godis, Jul, Julgodis