Tosca petit four

Kaffe och kardemumma är en god kombination som ger smak åt både kaka och tosca.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g mandelmassa - finriven
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 potatisar - kokta, rivna
  • 3 ägg
  • 1,5 msk espresso - eller starkt kaffe
  • 1 tsk kardemumma - stött

Tosca

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 50 g honung
  • 50 g valnötter
  • 50 g mandel
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5 msk kaffe - starkt

Valnötter

  • 50 g valnötter
  • 100 g choklad - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Blanda smör, mandelmassa, socker och potatis. Rör till en smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda ner kaffe och kardemumma.

  2. Smörj och bröa ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  3. Tosca: Koka ihop socker, grädde, smör och honung i en kastrull 10-20 min. Strimla nötter och mandel under tiden. Rör ner kakao och kaffe. Vänd till sist ner nöt- och mandelstrimlorna i smeten.

  4. Häll ut den på kakan. Låt kallna och skär upp i bitar.

  5. Dela valnötterna på längden. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa valnötterna till hälften i chokladen och fäst en nöt på varje kaka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!