55555

Recept på en mexikansk tortillasoppa. Minska på chilin för en barnvänligare variant. Friterade tortillas kan ersättas med tortillachips.

För 4 personer

Ingredienser

1 lök gul
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 paprika röd
2 hela chipotle morita chili torkade (Santa Maria)
2 tsk koriander mald
2 tsk spiskummin mald
2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar
2 förpackningar tomater passerade (à 400 g)
6-7 dl vatten

Tillbehör:

4 majs- och vetetortillabröd
3 dl rapsolja + 1 msk
350 g kycklingkött tärnat
1 tsk salt
2 avokador
2 dl ost riven
1 kruka koriander
2 dl gräddfil

40 min

Tortillasoppa

 

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Kärna ur och skär ­paprikan i bitar. Tillsätt den och urkärnad chili. Krydda med koriander och spiskummin och fräs ca 2 min, tills löken är genomskinlig.
  2. Lägg i buljongtärningarna, häll på tomater och vatten. Sjud ca 30 min under lock på låg värme.
  3. Ta upp chilin för en mildare ­soppa eller låt den vara kvar för en soppa med hetta. Mixa soppan.
  4. Tillbehör: Dela och skär tortillabröden i fina strimlor. Hetta upp 3 dl olja i en kastrull. Fritera tortillastrimlorna tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna, salta. Tärna avokadorna. Servera soppan med alla tillbehör.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grytor och soppor:
Här hittar du snygga grytor i alla prisklasser!

Fler recept med: Övrigt, Soppa