Tortillarulle

I frysdisken finns mycket praktiskt förberett, bland annat förvälld, tärnad potatis. Lägg potatisen i kokande hönsbuljong, mixa och smaksätt med kryddad crème fraiche.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g potatis - fryst, tärnad
  • 7,5 dl hönsbuljong - (tärning)
  • 2 dl crème fraiche paprika & chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl dill - hackad

Tortillarullar

  • 4 tortillas
  • 6 msk bredbart laxpålägg - (Abba, eller makrill eller tonfisk)
  • 1,5 dl ost - + 2 msk, riven

Gör så här

  1. Låt buljongen koka upp i en kastrull. Tillsätt potatisen och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Mixa soppan slät tillsammans med crème fraiche.

  2. Låt soppan bli varm igen av med salt och blanda slutligen ner dillen.

  3. Sätt ugnen på 250°. Bred laxpålägget på tortillan, strö över 1 1/2 dl riven ost - rulla ihop till rullar som läggs på plåt. Strö över 2 msk riven ost och gratinera i ugnen ca 5 minuter. Servera soppan tillsammans med tortillarullarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!