Sanna tycker om att laga mat och bjuder gärna sin familj på dessa tortillaknyten. Är man riktigt hungrig äter man två knyten per person, men serveras knytena med en rejäl sallad blir det lagom med ett knyte var. De citronfyllda oliverna kan ersättas med vitlöksfyllda.

För 4 personer

Ingredienser

1 kyckling förpackning, färdigstrimlad
1 pkt kycklingmarinad Santa Maria
125 g chévre
1 dl lätt crème fraiche
30 gröna oliver fyllda med citron
2 msk rapsolja
4 tortillabröd mellanstora

20 min + 60 min marinering

Tortillaknyten med kyckling och chèvre

 

1. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll på marinaden. Låt marinera i kylskåpet ca 1 timme.
2. Mosa osten och rör i lätt creme fraiche. Halvera oliverna. Stek kycklingen i häften av oljan tills den är genomstekt.
3. Värm tortillabröden i mikrovågsugnen ca 10 sekunder vardera så blir de mjukare och går inte sönder när de ska vikas. Bred ut chèvreröra på varje bröd och lägg kyckling och oliver i en hög i mitten. Vik ihop till ett knyte.
4. Stek knytena på båda sidor i resten av oljan först med den vikta sidan neråt. Servera de nystekta knytena med strimlad isbergssallad och skivade tomater.