Tortillabröd

Tortillabröd är enkla att baka. Visst kan man köpa färdiga tortillabröd men hemgjorda nybakade är mycket godare!
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8,5 dl vetemjöl - (500 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll på vatten och olja. Arbeta degen i en hushållsassistent ca 5 min eller knåda ca 10 min för hand. Degen ska lossna från bunkens kanter och vara fast och gå bra att kavla. Täck degen med en handduk eller plastfolie och låt stå i kyl ca 15 min.

  2. Dela degen i 12 bitar. Kavla ut dem tunt till rundlar, ca 20 cm i diameter. Stek i en stekpanna på högsta temperatur 30–60 sekunder på varje sida, tills bröden har lite färg.

  3. Lägg de stekta tortillabröden i en kökshandduk direkt efter stekning så att de inte torkar. Om de känns torra kan man lägga dem i en lätt fuktad kökshandduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!