4.14.14.14.14.1

Tortilla är en spansk omelett. Komplettera påskbordet med den matiga tortillan eller servera den till lunch.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g potatis, av fast sort
1 gul lök
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt, + 0,5 tsk
6 ägg
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

sallad
aioli

30 minuter

Tortilla – gör så här:

  1. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor.
  2. Stek potatis och lök i oljan i en stekpanna tills de mjuknat. Krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Vispa upp äggen och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Häll äggsmeten över potatis och lök och stek tills sme­ten börjar stelna. Låt tortillan glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka tortillan i stekpannan och stek ytterligare 2–3 min. Låt tortillan glida ner på en tallrik. Servera med aioli och sallad.