Tortilla - spansk omelett

Tortilla är en spansk omelett. Komplettera påskbordet med den matiga tortillan eller servera den till lunch.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g potatis - av fast sort
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 6 ägg
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad
  • aioli

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor.

  2. Stek potatis och lök i oljan i en stekpanna tills de mjuknat. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Vispa upp äggen och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Häll äggsmeten över potatis och lök och stek tills sme­ten börjar stelna. Låt tortillan glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka tortillan i stekpannan och stek ytterligare 2–3 min. Låt tortillan glida ner på en tallrik. Servera med aioli och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!