Tortilla med räkor

Tortilla är spanska namnet på omelett. Tortilla kan också vara botten till tapas och skäras i tårtbitar eller fyrkanter och garneras med godsaker, som här med räkor och lite crème fraiche.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 lök - finhackad, gul
  • 2 vitlök - klyftor, tunt skivade
  • 3 msk gräslök - fint hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 5 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g räkor - med skal

Gör så här

  1. Börja med att skala räkorna och ställ dem kallt.

  2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Blanda med lök, vitlök, gräslök och salt.

  3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och häll ner potatisblandningen. Platta till med en stekspade och vänd lite då och då tills potatisen i det närmaste är mjuk.

  4. Vispa ägg, salt och peppar lätt i en bunke. Blanda ner potatisen i äggvispet.

  5. Torka ur stekpannan med ett papper och hetta upp 1 msk olja. Häll i potatis- och äggsmeten, platta till med en stekspade och låt tortillan stanna och bli gyllene i botten. Vänd med hjälp av ett stort lock och stek gyllene på andra sidan.

  6. Låt tortillan kallna, skär i bitar, klicka på crème fraiche och garnera med räkor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!