00000

Tortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med koriander är en härlig grillrätt. Gör gärna dubbel sats av kryddblandningen. Förvara i en glasburk med lock. Gott till kyckling och fläskkött.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor fläskkarré, (à ca 150 g)
4 tortillabröd, stora
80 g sallad

Kryddblandning:

2 tsk spiskummin, mald
2 tsk kummin, mortlad
2 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar, grovmald
1 tsk salt

Rostad tomat- och chilisalsa:

3 plommontomater
1 röd chili t ex spansk peppar
2 msk olivolja, + 2 msk
1 rosmarinkvist, liten
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
0,5 tsk salt

Majs:

4 majskolvar
1 msk olivolja, + 1 msk
1 tsk flingsalt, + 1 tsk
1 dl koriander, grovt hackad

Garnering:

4 limeklyftor
flingsalt

40 minuter + 10 minuter i ugn

Tortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med koriander – gör så här:

  1. Kryddblandning: Blanda alla kryddor. Gnid in kryddblandningen i karrén och låt stå ca 15 min.
  2. Salsa: Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Kärna ur chilin och lägg i formen. Ringla över 2 msk olja och plocka över rosmarinen.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Låt tomater och chili svalna något innan de läggs i en matberedare. Mixa med 2 msk olja, vinäger och honung. Krydda med salt. Låt salsan kallna.
  4. Vänd majskolvarna i 1 msk olja och 1 tsk salt. Grilla dem på medeltemperatur ca 15 min tills majsen fått fin rostad färg och majskornen känns mjuka. Vänd dem i koriander, 1 msk olja och 1 tsk flingsalt.
  5. Grilla karrén direkt ca 3 min på varje sida, tills den fått fin färg. Låt vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i skivor.
  6. Värm tortillabröden snabbt på grillen. Lägg på sallad, karré och salsa. Toppa med limeklyftor och flingsalt. Servera med sallad och majskolvar.
    pren