30 minuter + 15 minuter marinering
Tortilla med kakaomarinerad entrecôte och passionsfruktssalsa – gör så här:
- Entrecôte: Kärna ur och finhacka anchochilin, blanda med kakao, olja och vinäger. Krydda köttet med salt. Lägg det i marinaden ca 15 min.
- Sallad: Kärna ur och skär paprikorna i ca 8 bitar vardera. Vänd dem i 1 msk olja och krydda med salt. Grilla paprikan över direkt värme ca 5 min, tills den mjuknat och har mycket färg. Låt svalna.
- Hyvla eller finstrimla fänkålen tunt. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär gurkan i bitar. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda paprika, fänkål, gurka och bönor med olja och citronsaft. Krydda med flingsalt.
- Salsa: Fintärna tomaterna. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till salsan och krydda med salt.
- Grilla entrecôten på högsta temperatur ca 3 min på varje sida, till 45° innertemperatur. Låt köttet vila på en skärbräda ca 5 min. Skär entrecôten i skivor och strö över flingsalt.
- Värm tortillabröden snabbt på grillen. Fördela sallad och entrecôte på bröden och plocka över koriander. Klicka över salsa och servera direkt.