4.64.64.64.64.6

Tortilla med kakaomarinerad entrecôte och passionsfruktssalsa är en riktig festrätt. En fruktig salsa är gott till det grillade köttet. Anpassa chilimängden efter dina egna smaklökar.

För 4 personer:

Ingredienser

4 tortillabröd, stora
2 skivor entrecôte, (à 300–350 g)
1 anchochili
1 msk kakao
0,5 dl olivolja
0,5 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt

Sallad:

2 paprikor
1 msk olivolja, + 1 msk
0,5 tsk salt
0,5 fänkålsstånd
0,5 gurka
1 förpackning svarta bönor, (380 g)
1 msk citron, pressad
0,5 tsk flingsalt

Tomat- och passionssalsa:

2 tomater
2 passionsfrukter
0,5 rödlök
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
0,5 dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt

Garnering:

1 tsk flingsalt
1 kruka koriander

30 minuter + 15 minuter marinering

Tortilla med kakaomarinerad entrecôte och passionsfruktssalsa – gör så här:

  1. Entrecôte: Kärna ur och finhacka anchochilin, blanda med kakao, olja och vinäger. Krydda köttet med salt. Lägg det i marinaden ca 15 min.
  2. Sallad: Kärna ur och skär paprikorna i ca 8 bitar vardera. Vänd dem i 1 msk olja och krydda med salt. Grilla paprikan över direkt värme ca 5 min, tills den mjuknat och har mycket färg. Låt svalna.
  3. Hyvla eller finstrimla fänkålen tunt. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär gurkan i bitar. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda paprika, fänkål, gurka och bönor med olja och citronsaft. Krydda med flingsalt.
  4. Salsa: Fintärna tomaterna. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till salsan och krydda med salt.
  5. Grilla entrecôten på högsta temperatur ca 3 min på varje sida, till 45° innertemperatur. Låt köttet vila på en skärbräda ca 5 min. Skär entrecôten i skivor och strö över flingsalt.
  6. Värm tortillabröden snabbt på grillen. Fördela sallad och entrecôte på bröden och plocka över koriander. Klicka över salsa och servera direkt.
    pren