00000

Den goda kikärtsröran hummus brukar vanligtvis göras på rikligt med olivolja. Här görs den i stället på naturell yoghurt vilket blir smalare men precis lika gott.

För 2 person(er)

Ingredienser

400 g kikärter, kokta
1 msk sesampasta, tahini
3 msk grekisk yoghurt, eller matlagningsyoghurt (10%)
0,5 msk lime, pressad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 vetetortilla
175 g tomater
100 g pastrami, eller annat kokt eller rökt magert kött
50 g rucolasallad
1 knippe thaibasilika, eller vanlig basilika

Tortilla med hummus

1. Låt kikärterna rinna av och lägg dem sedan i en matberedare. Blanda ner tahini, yoghurt, limesaft och vitlök och kör till en jämn massa.
2. Lägg ut 2 tortillabröd och bred ut kikärtsröra, hummus, på båda. Lägg på skivad tomat, tunna skivor pastrami, rucolasallad samt färska basilikablad. Rulla ihop bröden och skär dem ev i bitar.
3. Skär brödrullarna i bitar och servera dem ev med extra grönsallad.