Tortilla med hummus

Den goda kikärtsröran hummus brukar vanligtvis göras på rikligt med olivolja. Här görs den i stället på naturell yoghurt vilket blir smalare men precis lika gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kikärter - kokta
  • 1 msk sesampasta - tahini
  • 3 msk grekisk yoghurt - eller matlagningsyoghurt (10%)
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 2 vetetortilla
  • 175 g tomater
  • 100 g pastrami - eller annat kokt eller rökt magert kött
  • 50 g rucolasallad
  • 1 knippe thaibasilika - eller vanlig basilika

Gör så här

  1. Låt kikärterna rinna av och lägg dem sedan i en matberedare. Blanda ner tahini, yoghurt, limesaft och vitlök och kör till en jämn massa.

  2. Lägg ut 2 tortillabröd och bred ut kikärtsröra, hummus, på båda. Lägg på skivad tomat, tunna skivor pastrami, rucolasallad samt färska basilikablad. Rulla ihop bröden och skär dem ev i bitar.

  3. Skär brödrullarna i bitar och servera dem ev med extra grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!