Tortilla med fajitakryddad kyckling och paprikasalsa

Recept på tortilla med fajitakryddad kyckling och paprikasalsa. Det här är också en rätt som man kan ta med sig kall på utflykten. Varje röra var för sig och sedan får var och en göra sin egen rulle.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 tortillas
  • 500 g kyckling - fryst, tärnad
  • 1 fajita kryddmarinad - (santa maria) 1 påse
  • 1 msk olja

Bönröra

  • 1 purjolök - liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 g kidneybönor
  • 3 msk vatten
  • 2 krm salt

Paprikasalsa

  • 1 paprika - röd
  • 2 tomater - stora
  • 0,5 gurka
  • 1 spansk peppar (chili) - eller 1 tsk sambal olek finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 lime - rivet skal av
  • 1,5 msk lime - pressad
  • 1 tsk farinsocker

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med marinaden.

  2. Bönröra: Strimla purjon. Fräs den i oljan tillsammans med pressad vitlök. Ta undan hälften till paprikasalsan.

  3. Skölj bönorna väl i ett durkslag. Mixa dem tillsammans med hälften av purjolöken. Späd med vatten och smaka av med salt och värm eventuellt.

  4. Paprikasalsa: Tärna paprika, tomat, gurka och pepparfrukt. Blanda med hälften av purjolöken. Smaka av med salt, limeskal och limesaft.

  5. Stek kycklingen i het olja ca 10 min, tiden beroende på hur tinad den är. Var och en gör sedan sina egna tortillor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!