Tortellonisallad med gorgonzolasås

Den krämiga såsen blandas med den nykokta tortellonipastan strax innan servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg tortelloni - torkad, med gorgonzola
  • 500 g körsbärstomater
  • 50 g rucola

Gorgonzolasås

  • 300 g gorgonzolaost
  • 50 g rucola
  • 5 dl gräddfil
  • 1 vitlök - klyfta
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten ca 8 min. Spola den kall. Skär tomaterna i halvor.

  2. Skär bort ostkanten och mixa osten med rucola, gräddfil, vitlök, salt och peppar.

  3. Blanda tortellonin med såsen. Varva den på ett fat med tomater och skuren rucola någon timme före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!