Tortellini med ärtpesto

55555

Recept på tortellini med ärtpesto. Färsk fylld pasta går ursnabbt att laga. Med frysta ärter och en mixerstav gör du enkelt en nyttig och matig pesto till. Den friska myntan bryter fint mot ärternas naturligt söta smak.

För 4 personer

Ingredienser

250 g körsbärstomater
500 g tortellini, färsk, t ex med ost eller skinka

Pesto:

250 g ärter, frysta
1 dl pinjenötter
1 dl parmesan, nyriven
3 msk mynta, färsk, hackad
0,5 dl olivolja
2 msk vatten
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

0,5 dl parmesan, nyriven

Tortellini med ärtpesto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Pesto: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt dem rinna av. Spara några ärter till servering. Mixa alla ingredienser till peston med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och servera tillsammans med en klick pesto, bakade tomater och nyriven parmesan.

Ca 670 kcal per portion, 29 g fett, 19 g protein, 83 g kolhydrater