4.74.74.74.74.7

Färsk tortellini med sparris, babyspenat och hyvlad parmesan, serverad i rykande varm buljong, är en festlig vegorätt. Långlagrad parmesan gör den här lyxtortellinin extra ljuvlig. Klart på 20 minuter!  

För 2 personer:

Ingredienser

250 g tortellini, färsk, med ricotta- och spenatfyllning
250 g grön sparris
1 vitlöksklyfta, liten
4 dl vatten
0,5 kapsel grönsaksbuljong, t ex Fond du chef, eller 1/2 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
0,5 msk olivolja, + 0,5 msk
50 g babyspenat
1 kruka gräslök
30 g parmesanost, + 40 g, gärna bergsparmesan, Zeta
1,5 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Tortellini i sparrisbuljong med spenat – gör så här:

  1. Ansa och skär sparrisen i bitar. Spara sparristopparna.
  2. Skala och skiva vitlöken. Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt sparrisbitar, vitlök, buljongtärning, lagerblad och 1/2 msk olja. Koka utan lock ca 7 min.
  3. Ta bort lagerbladet ur buljongen. Strimla gräslöken, spara lite till garnering.
  4. Koka pasta och sparristoppar i saltat vatten i en kastrull 2–3 min.
  5. Lägg spenat, gräslök och 30 g parmesan i en mixerkanna. Häll den heta buljongen över och mixa slätt. Smaksätt med vinäger. Krydda med salt och peppar.
  6. Häll buljongen i djupa tallrikar och fördela tortellini och sparris över. Toppa med 40 g parmesan och den sparade gräslöken. Ringla över 1/2 msk olja och servera.