Tortellini i buljong

Pastadegen torkar snabbt. Så kavla ut den i 5-6 omgångar. Skär den sedan till fyrkanter 5x5 cm och täck med en fuktig handduk. Receptet räcker till ca 100 små knyten. Servera 6-5 knyten per person och stoppa resten i frysen.
Allt om Mat

Pastadeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 50 g skinka - lufttorkad
  • 50 g mortadella
  • 200 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk rosmarin - finhackad
  • 2 vitlök - klyftor, pressade
  • 1 dl parmesan - finriven
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Kör snabbt ihop ingredienserna till pastadegen i matberedare. Lägg den i en plastpåse i kylen minst 30 minuter.

  2. Fyllning: Grovhacka skinkan och mortadellan. Kör snabbt ihop samtliga ingredienser till en slät smet i matberedare.

  3. Kavla ut pastadegen, lite i taget, i pastamaskin, steg för steg, så tunt som möjligt. Skär den i fyrkanter 5x5 cm. Forma tortellinin enligt följande: a. Placera fyllningen (3 g) mitt på degplattan. Vik ihop till en trekant och tryck ihop degen runt om. b. Lägg knytet mellan tummen och pekfingret med degflikarna uppåt. Vik flikarna bakåt runt toppen av pekfingret och tryck ihop flikarna. Lägg dem på mjölat underlag efter hand.

  4. Buljongen: Avlägsna eventuellt fett. Klara buljongen så här: Vispa upp en äggvita till ett hårt skum. Ge buljongen ett uppkok. Vispa ner äggvitan i buljongen. Låt den sjuda 3 minuter under vispning. Sila försiktigt genom finmaskig trådsil eller silduk. Mät vätskemängden och späd till 12 dl. Smaka eventuellt av med mer salt.

  5. Före servering: Låt tortellinin sjuda i buljongen, 4-6 minuter före servering. Servera tillsammans med riven parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!