50 minuter
Torskrygg med tortelloni, frasig fänkål och brynt smör-sabayon – gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över citronsaften och krydda med salt och peppar.
- Tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, ca 20 min. Lägg på räkorna när ca 2 min återstår av tillagningstiden.
- Ansa och finstrimla fänkålen, gärna på mandolin. Blanda med mjölet. Hetta upp olja en kastrull och fritera fänkålen i omgångar tills den är krispig, 1–2 min. Lägg på hushållspapper och strö över 1/2 tsk flingsalt.
- Sabayon: Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa samman ägg, äggulor, vin och fond i en vid kastrull. Vispa kraftigt på medelvärme tills såsen börjar tjockna. Låt det inte koka! Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret under kraftig vispning. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Repa grönkålen och vänd försiktigt ihop med citronsaft och 2 krm flingsalt.
- Fördela pastakuddarna på tallrikar. Lägg på fisk och räkor. Häll över såsen. Toppa med fänkål och grönkålssallad. Garnera med dill.
Foto Per Ranung 13/17