20 minuter + 15 minuter i ugn
Torskrygg med gnocchi i citronsås – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Riv parmesanen fint. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och skiva zucchinin.
- Koka upp grädden med buljongtärning, citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar i kastrull. Tillsätt det vita på salladslöken och låt sjuda ca 2 min.
- Lägg fisken i en smord ugnssäker form och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på 25 g smör och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, till 58° innertemperatur. Häll skyn från fisken i såsen.
- Stek zucchini och gnocchi i en stor stekpanna i 2 msk smör ca 3 min. Strö över parmesan och kapris.
- Bryt fisken i bitar och lägg den på gnocchin. Ringla över såsen och toppa med salladslök, salladsblad och dillkvistar.