Torskrygg med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris

Recept på torskrygg med mycket smak och minimalt med jobb.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g torskrygg
  • 25 g parmesan
  • 1 knippa salladslök
  • 1 zucchini
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm salt - + 1/2 tsk
  • 25 g smör - + 2 msk
  • 2 msk kapris
  • 500 g gnocchi - färsk
  • 1 rosésallad
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv parmesanen fint. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och skiva zucchinin.

  2. Koka upp grädden med buljongtärning, citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar i kastrull. Tillsätt det vita på salladslöken och låt sjuda ca 2 min.

  3. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på 25 g smör och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, till 58° innertemperatur. Häll skyn från fisken i såsen.

  4. Stek  zucchini och gnocchi i en stor stekpanna i 2 msk smör ca 3 min. Strö över parmesan och kapris.

  5. Bryt fisken i bitar och lägg den på gnocchin. Ringla över såsen och toppa med salladslök, salladsblad och dillkvistar.

 

Passande förrätt: 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!