30 minuter + 15 minuter i ugn
Lyxig torskrygg med puré – gör så här:
- Puré: Skala potatis och skockor och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, koka dem mjuka under lock.
- Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt grädde, mjölk och smör och mixa slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Håll varmt.
- Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en ugnssäker form med 1 msk smör. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.
- Tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 15 min.
- Bryn 4 msk smör i en stekpanna tills det doftar nötigt och slutar skumma. Ta ut fisken och häll det brynta smöret över den.
- Tillaga bönorna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda dem med smöret i formen.
- Fördela purén på tallrikar och lägg på fisken. Strö över bönor, krasse och rucola. Ringla över smöret, klicka rom runt. Toppa med chips.
Foto: Anna Kern
TIPS
- Purén går bra att förbereda och värma upp vid servering.
- Rödbetschipsen finns vid chipshyllan.