50 minuter
Torskrygg med tillbehör – gör så här:
- Strö salt på fisken och låt ligga ca 30 min.
- Sås: Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs lök, morot och persiljestjälkar i smör ca 3 min. Tillsätt vin och grädde. Låt koka tills ca 2 dl återstår. Sila. Smaka av med salt och peppar.
-
Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa sockerärterna och skär dem i tunna strimlor. Skär broccolibuketterna
i tunna skivor. Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt citronsaft och salt. - Broccolikräm: Dela broccolin i mindre buketter. Skär stjälken i skivor. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten ca 5 min. Mixa till en slät puré med smöret. Smaka av med salt, peppar och böcklingpastej.
- Sätt ugnen på 150°. Bryn fisken i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58°.
- Servera fisken med broccoli-crème, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker. Garnera med kryddkrasse