Torskfilé i krämig paprikasås

Recept på torskfilé i krämig paprikasås. Ajvar relish med pepparrotsmak finns i välsorterade butiker. Den kan bytas ut mot annan ajvar. Recept av Ulla Karlström

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 kg potatis
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 dl ajvar relish - med pepparrot
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 200 g räkor - frysta, skalade
  • 1 gul lök
  • 200 g babyspenat
  • 1 kruka dill
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj och halvera potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar.  Strö på 1 tsk salt. Koka upp grädde, ajvar relish och smulad buljongtärning. Lägg i fisken och låt sjuda under lock ca 6 min. Tina räkorna och låt rinna av på hushållspapper. Repa dillen.

  3. Skala och strimla löken. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Vänd ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner potatis och dill.

  4. Servera fisken med spenat-potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!