40 minuter + 10 minuter i ugn
Torsk med tomat och spenat – gör så här:
- Används fryst fisk ska den tinas enligt anvisning på förpackningen. Krydda fisken runt om med salt och peppar och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200°.
- Sås: Blanda vatten, buljongtärning, senap, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och rör om tills buljongtärningen lösts upp.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Rör ner skal och saft i såsen. Ställ kastrullen åt sidan.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna. Stek löken i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 2 min. Vänd ner tomaterna och stek 2–3 min, de ska mjukna något men inte stekas tills de blir mosade. Vänd ner spenaten och stek ca 1 minut.
- Häll såsen i en stekpanna. Tillsätt smöret, låt sjuda tills det smält. Ta stekpannan åt sidan.
- Stek fisken i 2 msk olja ca 2 min på varje sida. Lägg fisken i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 10 min. Tiden varierar beroende på hur stora filéerna är och vilken sort som använts.
- Värm såsen om den har kallnat och häll den över fisken. Servera med önskat tillbehör.