Torsk med spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås

En rätt med fina och rena smaker som dessutom är mycket ­lättlagad.

15 min + ca 12 min i ugn

Torsk med spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme ­­ i ½ msk smör. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ihop. Fördela i en ugnssäker form. Lägg fiskfiléerna över spenaten och krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg tomater och kapris på fisken. Koka upp grädde, smulad fiskbuljongtärning och vinäger i en liten kastrull. Häll såsen över fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är genomkokt, ca 60° innertemperatur. Servera med ris.

Recept från