55555

En rätt med fina och rena smaker som dessutom är mycket ­lättlagad.

För 4 personer

Ingredienser

600 g torskfilé, färsk, gärna ryggfilé
3 dl basmatiris
1 lök, gul
1 stor påse bladspenat, (250 g)
400 g körsbärstomater, gärna romantica
3/4 dl kapris
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
smör
salt
svartpeppar, nymald

15 min + ca 12 min i ugn

Torsk med spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme ­­ i ½ msk smör. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ihop. Fördela i en ugnssäker form. Lägg fiskfiléerna över spenaten och krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg tomater och kapris på fisken. Koka upp grädde, smulad fiskbuljongtärning och vinäger i en liten kastrull. Häll såsen över fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är genomkokt, ca 60° innertemperatur. Servera med ris.
Fler recept med: Fisk, Övrigt