3.83.83.83.83.8

Torsk med smör- och vitlöksstekta tomater lagas enkelt i ugnen. Allt i en form! Se till att köpa söta och smakrika tomater, det gör stor skillnad.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé, i portionsbitar, MSC- eller ASC-märkt
1 zucchini
500 g körsbärstomater, på kvist
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka basilika
75 g smör
40 g pinjenötter
olivolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

1 kilo färskpotatis

20 minuter + 10 minuter i ugn

Torsk med smör- och vitlöksstekta tomater – gör så här:

  1. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och låt stå ca 10 min. Sätt ugnen på 225°. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin, och strö över 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Torka av skivorna lätt med hushållspapper. Blanda dem med 1/2 msk olja.
  2. Grovskiva tomaterna. Skala och skiva vitlöken så tunt som möjligt. Repa och strimla basilikan, spara några blad till garnering.
  3. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt tomater och vitlök. Fräs på medelvärme ca 3 min. Tillsätt basilikan och 1 msk vinäger. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Häll fräset i en ugnssäker form och lägg fisken runt om. Toppa fisken med zucchinin och strö över pinjenötterna.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med färskpotatis.
    pren