Torsk med smör- och vitlöksstekta tomater

Torsk med smör- och vitlöksstekta tomater lagas enkelt i ugnen. Allt i en form! Se till att köpa söta och smakrika tomater, det gör stor skillnad.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - i portionsbitar, MSC- eller ASC-märkt
  • 1 zucchini
  • 500 g körsbärstomater - på kvist
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka basilika
  • 75 g smör
  • 40 g pinjenötter
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 kg färskpotatis

Gör så här

  1. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och låt stå ca 10 min. Sätt ugnen på 225°. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin, och strö över 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Torka av skivorna lätt med hushållspapper. Blanda dem med 1/2 msk olja.

  2. Grovskiva tomaterna. Skala och skiva vitlöken så tunt som möjligt. Repa och strimla basilikan, spara några blad till garnering.

  3. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt tomater och vitlök. Fräs på medelvärme ca 3 min. Tillsätt basilikan och 1 msk vinäger. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Häll fräset i en ugnssäker form och lägg fisken runt om. Toppa fisken med zucchinin och strö över pinjenötterna.

  5. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med färskpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!