Torsk med räksallad, primörer och romsås

Detta recept på torsk med räksallad, primörer och romsås passar perfekt för lata sommardagar. Enkelt att göra - och mättar magar. Vill man lägga fisken på grillen så välj gärna en fetare fisk, t ex lax. alternativt lägg torsken i folieark.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - gärna ryggfilé
  • 1 tsk salt

Romsås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 msk fiskrom - t ex stenbitsrom, Krav- eller MSC-märkt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 3 betor - små, t ex polka- eller gulbeta
  • 10 rädisor
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g lyxräkor - i lag
  • 1 dl örter - blandade, plockade t ex dill och gräslök

Tillbehör

  • 800 g färskpotatis - kokt

Gör så här

  1. Krydda fisken med salt och låt stå i rumstemperatur ca 10 min.

  2. Romsås: Rör ihop ingredienserna.

  3. Sallad: Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala betorna och hyvla dem riktigt tunt, gärna på mandolin. Ansa och hyvla rädisorna.

  4. Blanda betorna med citronsaft, 1 msk olja och salt och peppar.

  5. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 7 min, till 58–60° innertemperatur.

  6. Häll av spadet från räkorna. Vänd ihop räkorna med örter och grönsaker. Servera fisken med sallad, sås och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!