00000

Detta recept på torsk med räksallad, primörer och romsås passar perfekt för lata sommardagar. Enkelt att göra - och mättar magar. Vill man lägga fisken på grillen så välj gärna en fetare fisk, t ex lax. alternativt lägg torsken i folieark.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé, gärna ryggfilé
1 tsk salt

Romsås:

2 dl crème fraiche
1,5 msk fiskrom, t ex stenbitsrom, Krav- eller MSC-märkt
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Sallad:

3 betor, små, t ex polka- eller gulbeta
10 rädisor
1 msk citron, pressad
1 msk olivolja, + 2 msk
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
150 g lyxräkor, i lag
1 dl örter, blandade, plockade t ex dill och gräslök

Tillbehör:

800 g färskpotatis, kokt

30 minuter

Torsk med räksallad, primörer och romsås – gör så här:

  1. Krydda fisken med salt och låt stå i rumstemperatur ca 10 min.
  2. Romsås: Rör ihop ingredienserna.
  3. Sallad: Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala betorna och hyvla dem riktigt tunt, gärna på mandolin. Ansa och hyvla rädisorna.
  4. Blanda betorna med citronsaft, 1 msk olja och salt och peppar.
  5. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 7 min, till 58–60° innertemperatur.
  6. Häll av spadet från räkorna. Vänd ihop räkorna med örter och grönsaker. Servera fisken med sallad, sås och potatis.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter