Torsk i ugn med pestotäcke

Recept på torsk i ugn med pestotäcke. Torsken serveras med matvete, som är ett gott och nyttigt alternativ till potatis och ris.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - fryst, MSC-märkt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesan - riven (40 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl matvete
  • 250 g sockerärter
  • 1 pkt körsbärstomater - (250 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.

  4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker. Ca 400 kcal per portion, 12 g fett, 36 g protein, 32 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!