Torsk med lingon, bacon och rostad broccoli

Torsk med lingon, bacon och rostad broccoli är en lite annorlunda fiskrätt. Men den syrliga smaken på lingonen passar perfekt till bacon och det brynta smöret.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 500 g broccoli
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 dl lingon
  • 200 g bröd
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka över 1 msk smör. Strö på 1 tsk salt. Rosta broccolin mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skär torsken i bitar. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär baconet i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Stek lök och bacon i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda i lingonen.

  4. Bryn 3 msk smör i en stekpanna. Häll av nästan allt smör i en liten skål. Stek fisken i det sista smöret i stekpannan ca 3 min på varje sida.

  5. Lägg fisken på tallrikar med lingonfräs, broccoli och bröd. Droppa över det brynta smöret och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!