3.53.53.53.53.5

Torsk med lingon, bacon och rostad broccoli är en lite annorlunda fiskrätt. Men den syrliga smaken på lingonen passar perfekt till bacon och det brynta smöret.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé
500 g broccoli
1 paket bacon (140 g)
1 gul lök
1 dl lingon
200 g bröd
smör, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Torsk med lingon, bacon och rostad broccoli – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka över 1 msk smör. Strö på 1 tsk salt. Rosta broccolin mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär torsken i bitar. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skär baconet i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Stek lök och bacon i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda i lingonen.
  4. Bryn 3 msk smör i en stekpanna. Häll av nästan allt smör i en liten skål. Stek fisken i det sista smöret i stekpannan ca 3 min på varje sida.
  5. Lägg fisken på tallrikar med lingonfräs, broccoli och bröd. Droppa över det brynta smöret och servera.