Torsk med lingon, bacon och rostad broccoli
Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 500 g broccoli
- 1 pkt bacon - (140 g)
- 1 gul lök
- 1 dl lingon
- 200 g bröd
- smör
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka över 1 msk smör. Strö på 1 tsk salt. Rosta broccolin mitt i ugnen ca 15 min.
-
Skär torsken i bitar. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Skär baconet i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Stek lök och bacon i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda i lingonen.
-
Bryn 3 msk smör i en stekpanna. Häll av nästan allt smör i en liten skål. Stek fisken i det sista smöret i stekpannan ca 3 min på varje sida.
-
Lägg fisken på tallrikar med lingonfräs, broccoli och bröd. Droppa över det brynta smöret och servera.