Torsk med dillgremolata

Redaktionens favorit. När dillen möter citron och vitlök, och kombineras med fisk och sås, händer något magiskt.

20 min

Torsk med dillgremolata

 

1. Skala och koka potatisen mjuk.
2. Skär fisken i ca 3 x 3 cm stora kuber. Krydda med salt.
3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till ca 3 msk saft. Finhacka dillen. Skala och finhacka vitlökslyftan. Blanda citronskal, dill och vitlök.
4. Blanda citronsaft, grädde och fond i en traktörpanna och låt koka ihop ca 5 min utan lock. Lägg i fisken och låt den sjuda utan lock på svag värme ca 5 min.
5. Koka grönsakerna enligt anvisning på förpackningen. Låt potatisen rinna av och pressa den genom en potatispress.
6. Strö dillgremolatan över fisken och servera med sås, pressad potatis och grönsaker.

Recept från