Torsk med dillgremolata

Redaktionens favorit. När dillen möter citron och vitlök, och kombineras med fisk och sås, händer något magiskt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - (MSC-märkt)
  • 10 - 12 potatisar - (1 kilo)
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • 1 knippa dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 4 msk grönsaksblandning - fryst t ex med sockerärter

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.

  2. Skär fisken i ca 3 x 3 cm stora kuber. Krydda med salt.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till ca 3 msk saft. Finhacka dillen. Skala och finhacka vitlökslyftan. Blanda citronskal, dill och vitlök.

  4. Blanda citronsaft, grädde och fond i en traktörpanna och låt koka ihop ca 5 min utan lock. Lägg i fisken och låt den sjuda utan lock på svag värme ca 5 min.

  5. Koka grönsakerna enligt anvisning på förpackningen. Låt potatisen rinna av och pressa den genom en potatispress.

  6. Strö dillgremolatan över fisken och servera med sås, pressad potatis och grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!