Torsk med citron­linser och paprikakräm

Belugalinser frästa med citron är nästan gott nog i sig. Men så får man ugnsbakad torsk också. Och paprikakräm.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 dl belugalinser
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärning
  • 1 förp torskryggfilé - tinad 480g
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl rostad paprika i lag
  • 1,5 dl crème fraiche - lätt
  • 2 krm salt
  • 1,5 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver - stark
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Koka linserna i vatten och buljong 15 min. De ska fortfarande vara lite ”tuggiga”.

  3. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper, salta. Baka fisken mitt i ugnen 15 min.

  4. Torka paprikan med hushållspapper. Mixa den med en stavmixer, tillsätt crème fraiche, salt och 1/2 pressad citron.

  5. Skiva 1 citron och fräs med linser och olja i en kastrull.

  6. Krydda fisken med paprikapulver och peppar. Ringla över oljan.

  7. Servera fisken med linser och paprikakräm. Garnera med basilikablad. 279 kcal/portion 7 g fett, 31 g protein, 21 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!