Torsk med citron­linser och paprikakräm

Belugalinser frästa med citron är nästan gott nog i sig. Men så får man ugnsbakad torsk också. Och paprikakräm.

 

30 min

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Koka linserna i vatten och buljong 15 min. De ska fortfarande vara lite ”tuggiga”.
3. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper, salta. Baka fisken mitt i ugnen 15 min.
4. Torka paprikan med hushållspapper. Mixa den med en stavmixer, tillsätt crème fraiche, salt och 1/2 pressad citron.
5. Skiva 1 citron och fräs med linser och olja i en kastrull.
6. Krydda fisken med paprikapulver och peppar. Ringla över oljan.
7. Servera fisken med linser och paprikakräm. Garnera med basilikablad.

279 kcal/portion
7 g fett, 31 g protein, 21 g kolhydrater

Recept från /LagaLätt