Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp
Ingredienser
- 500 g torskfilé - eller annan vit fisk, t ex kolja eller sej
- 500 g potatis
- 500 g palsternacka
- 1 dl mjölk - + 1 dl
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 dl dijonsenap
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka dill
- salt
- vitpeppar - nymald
Gör så här
-
Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av kokvattnet och tillsätt 1 dl mjölk. Stompa rotfrukterna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Skär fisken i bitar. Krydda med 1 tsk salt. Koka upp grädde, 1 dl mjölk, senap, buljongtärning och vinäger i en traktörpanna. Lägg i fisken, sänk värmen och sjud tills fisken är precis färdig,
-
Hacka dillen. Halvera tomaterna. Lägg dill och tomater i pannan. Servera tillsammans med stompet.