Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp

Recept på torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp. Mild och krämig fiskgryta med mos – riktigt mumsig vintermat!

Ingredienser

  • 500 g torskfilé - eller annan vit fisk, t ex kolja eller sej
  • 500 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 1 dl mjölk - + 1 dl
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka dill
  • salt
  • vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av kokvattnet och tillsätt 1 dl mjölk. Stompa rotfrukterna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skär fisken i bitar. Krydda med 1 tsk salt. Koka upp grädde, 1 dl mjölk, senap, buljongtärning och vinäger i en traktörpanna. Lägg i fisken, sänk värmen och sjud tills fisken är precis färdig,

  3. Hacka dillen. Halvera tomaterna. Lägg dill och tomater i pannan. Servera tillsammans med stompet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!