Torkade äppelchips

Recept på torkade äppelchips. Lätt att göra om man har en mandolin och varmluftsugn. Trevlig present i en fin cellofanpåse. Torka inte mer än två plåtar åt gången.
Torkade äppelchips fungerar bra som present, slå bara in dem i en fin cellofanpåse.
Torkade äppelchips fungerar bra som present, slå bara in dem i en fin cellofanpåse. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 0,5 citron
  • 1 msk florsocker
  • kanel - mald ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°, gärna varmluft. Smörj två bakplåtspapper med rapsolja. Skär äpplena i riktigt tunna skivor, skal och kärnhus kan vara kvar. 

  2. Pressa över citronsaften och lägg skivorna på bakplåtspappren.

  3. Sikta över florsockret, eventuellt blandat med kanel. Torka chipsen mitt i ugnen 45 min–1 timme.

Råvaruskola – äpplen

Svenska äpplen mognar långsammare eftersom vi har stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Det gör smaken mustigare och skalen tunnare. I Sverige finns över 200 kända äppelsorter, och många av dem är nya.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!