Torkade äppelchips

Recept på torkade äppelchips. Lätt att göra om man har en mandolin och varmluftsugn. Trevlig present i en fin cellofanpåse. Torka inte mer än två plåtar åt gången.

10 minuter + 45 minuter torktid

Torkade äppelchips – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°, gärna varmluft. Smörj två bakplåtspapper med rapsolja. Skär äpplena i riktigt tunna skivor, skal och kärnhus kan vara kvar.
  2. Pressa över citronsaften och lägg skivorna på bakplåtspappren.
  3. Sikta över florsockret, eventuellt blandat med kanel. Torka chipsen mitt i ugnen 45 min–1 timme.

Råvaruskola – äpplen

Svenska äpplen mognar långsammare eftersom vi har stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Det gör smaken mustigare och skalen tunnare. I Sverige finns över 200 kända äppelsorter, och många av dem är nya.

Recept från