Torkade apelsiner med chokladdopp

Torkade apelsiner med chokladdopp är ett fint pynt, men också en fin gåbortspresent.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 apelsiner

Garnering

  • 100 g choklad - vit
  • 100 g choklad - mörk
  • silverpulver - eller guldpulver
  • kokos - riven
  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75°. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Skiva apelsinerna tunt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Torka apelsinerna mitt i ugnen 2-3 timmar tills de är helt torra. Tiden kan variera något beroende på tjocklek och ugn. Öppna ugnsluckan och släpp ut fukten lite då och då och vänd apelsinerna efter halva tiden.

  3. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa apelsinskivorna till hälften i chokladen. Strö över lite silver- eller guldpulver, kokos eller strössel. Ställ kallt tills chokladen stelnat. Trä apelsinskivorna på ett snöre och häng dem i granen eller fönstret.

Recept: Anna Wendt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!