Torka svamp

Så torkar du din svamp! Välj de finaste exemplaren till torkning. Släng bort alla maskätna svampar. Ha ugnsluckan lite på glänt under torkningen. 
Lena Söderström
Recept på torkad svamp.
Recept på torkad svamp. Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 5 karljohansvampar - stora eller 10 små eller 5 dl kantareller, trattkantareller eller trumpetsvamp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Rensa svampen. Skär karljohanssvamp i jämna skivor, ca 2 mm tjocka. Bred ut svampen på två plåtar med bakplåtspapper. Sätt plåtarna i ugnen och torka ca 20 min. Vänd under tiden.

  2. Sänk ugnstemperaturen till 100° och torka ytterligare ca 1 timme, tills svampen är genomtorr. Vänd den 2–3 gånger under tiden. Låt kallna.

  3. Förvara svampen i ren burk med tättslutande lock. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!