Torina teriyaki – teriyakikyckling

Recept på torina teriyaki – teriyakikyckling. Det är den smakrika teriyakisåsen som ger kycklingen den sötsalta smaken.
Recept på torina teriyaki – teriyakikyckling.
Recept på torina teriyaki – teriyakikyckling. Foto: Ulrika Pousette

Teriyakikyckling

  • 4 kycklinglårfiléer - (med skinn utan ben, á 200 g)
  • 1 röd paprika - liten
  • 1 paprika - gul liten
  • 3 salladslökar
  • 2 msk rapsolja

Teriyakisås

  • 1 msk sake
  • 4 msk mirin (söt matlagningssake)
  • 5 msk japansk soja
  • 1 tsk strösocker

Tillbehör

  • 1 sats ris - kokt

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Nagga kycklingens skinnsida med en gaffel.

  2. Blanda samman alla ingredienser till teriyakisåsen. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en stekpanna och lägg dem på en tallrik.

  3. Stek kycklingen med skinnsidan ner i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Vänd kycklingen och stek ytterligare ca 2 min. Sänk värmen och häll över teriyakisåsen. Låt puttra tills  kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat.

  4. Lägg riset i lådor. Fördela grönsakerna ovanpå och lägg kycklingen överst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!