00000

Börja med teriyakisåsen. Kycklingfärsbullarna ska puttra i den smakrika åsen efter bryning.

För 4 person(er)

Ingredienser

Kycklingfärsbullar

400 g kycklingfärs
1 bit purjolök (10 cm)
1 msk finhackad ingefära
1 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk shichimi (japansk kryddblandning)
2 msk sake
1 msk potaismjöl
1 msk rapsolja
1 sats teriyakisås

Rapsbladssallad

200 g rapsblad eller bladspenat
1 tsk japansk senap
1 msk sake
2 msk japansk ljus soja

Omelett

1 krm dashipulver+2 msk kokande vatten
3 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 msk rapsolja

Ärtris

1 sats kokt ris
100 g frysta ärter, tinade
1/2 tsk salt

Garnering

4 körsbärstomater

40 min

1. Ansa och finhacka purjolöken. Blanda kycklingfärs, purjolök, ingefära, ägg, salt, shichimi, sake och potatismjöl till en jämn smet. Forma till ca 16 köttbullar.

2. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna. Sänk värmen och häll över teriyakisås. Låt puttra 4–5 min, tills köttbullarna är genomstekta och såsen tjocknat.

3. Sallad: Koka rapsbladen i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola av med kallt vatten. Pressa vätskan ur rapsbladen och skär dem i 3 cm långa strimlor. Rör ihop senap, sake och soja och blanda med  rapsbladen.

4. Omelett: Rör ut dashipulvret i vattnet. Vispa ihop ägg, dashiblandning, salt och socker.

5. Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i smeten och rör hela tiden med en stekspade tills den nästan har stelnat. Fös ihop till en rektangel, ca 6 x 12 cm. Lyft försiktigt upp omeletten på ett fat och låt kallna. Skär omeletten i bitar.

6. Ärtris: Blanda ris, ärter och salt.

7. Lägg ris, köttbullar, omelett och sallad i lådor. Garnera med körsbärs-tomater.