Tonga - citron och kokosbar

Tongabitarna smakar nästan som Bounty. Knastrig kokos med citronsmak doppade i choklad. Smält hälften av chokladen till kokosdoppet. Lite kokos släpper när de doppas så det bör göras i två omgångar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvita
  • 200 g kokosflingor
  • 1 citron - finrivet skal
  • 250 g choklad - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda socker och äggvita. Mixa kokos och sockerblandningen. Kör bara några varv, kokosflingorna ska fortfarande vara ganska hela. Vänd i citronskalet.

  2. Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en ugnssäker form, ca 25x18 cm. Tryck ut kokosen i 1 1/2 cm tjockt lager.

  3. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna. Skär upp i bitar, 1 1/2 cm breda och 4 cm långa. Sätt in bitarna i kylen ca 2 timmar.

  4. Smält hälften av chokladen på svag värme i en kastrull eller i mikrovågsugn. Dra av från värmen och doppa hälften av bitarna i chokladen. Dra ett mönster med en gaffel i chokladen. Lägg bitarna på bakplåtspapper. Gör ren kastrullen och gör på samma sätt med resten av chokladen och kokosbitarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!